Historie

Historie

Niezen Transport Duivendrecht is ruim 100 jaar geleden opgericht door Hendrikus Niezen. Ons bedrijf was toentertijd gevestigd aan de Duivendrechtsekade 116, vlakbij de brug. Vanaf het eerste moment vervoeren wij al voor diverse opdrachtgevers zand en grind. Dit werd gedaan met paard en wagen. Ook diverse koetsen behoorde tot ons wagenpark.

In de jaren 20 werd onze eerste garage gebouwd. In die periode begon ook de inzet van onze koetsen bij bruiloften, begrafenissen en ze werden zelfs als taxi gebruikt. Rond 1920 werd het eerste gemotoriseerde vervoer ingevoerd. Wij probeerden erg vooruitstrevend te zijn voor onze tijd en schafte de eerste auto’s aan.

Een echt familiebedrijf

Het gehele gezin was werkzaam in ons bedrijf. Zoon Bram reed in de taxi, de beide zusters voerden het transport uit (toen reden er dus al vrouwen op de vrachtwagen) en de twee andere zoons, Job en zijn broer, beheerde de garage en het pompstation.

Onze transporten bestonden in die tijd onder andere uit één keer per week het ophalen van het huisvuil. Daarnaast reden we zand en grind. Dit werd per schip aangevoerd en overgeladen op de vrachtwagens. Ook de metselstenen, voor de woningen aan de Rijksstraatweg, werden aangevoerd per schip, overgeladen op onze vrachtwagens en vervolgens loste wij die stenen bij de aannemer.

Voor de firma AGA, toen gevestigd op de Molenkade (het huidige pand van Ouke Baas), verrichten wij het transport van het carbid. Voor de aanleg van de wandel- en fietspaden in het Vondelpark, welke uit schelpen bestonden, werd er ook weer gebruik gemaakt van onze transportdiensten.

Gestage groei

Na de Tweede Wereldoorlog, op 1 september 1946, werd onze firma, toen genaamd J. Niezen Transportbedrijf, ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Het bedrijf werd toen voort gezet door Job Niezen. In de jaren vijftig verhuisde wij van de Duivendrechtsekade naar de Rijksstraatweg 22. Een aantal van onze belangrijkste opdrachtgevers waren toen Koninklijke Maatschappij Wegenbouw, Rijkswaterstaat en de Provinciale Overheid.

Sinds 13 juli 1978 is ons bedrijf een besloten vennootschap onder de naam, Transport J. Niezen B.V. Job Niezen heeft ons bedrijf voort gezet tot maart 1983. Op 1 april van dat jaar werd het overgenomen door een medewerker van het bedrijf, Paul de Rijk.

Per 1 januari 2016 heeft Marco de Rijk het bedrijf overgenomen. Het is een echt en bovendien hecht familiebedrijf. Zo is ook de zus van Marco, Vanessa de Rijk al jarenlang werkzaam bij Niezen Transport.

Paul de Rijk vervult ook nu nog steeds een belangrijke rol binnen ons bedrijf.

Inmiddels is er binnen ons bedrijf het nodige gewijzigd. Niet alleen zijn er diverse voertuigen bijgekomen, er heeft ook een ruime uitbreiding aan zeer gevarieerde opdrachtgevers plaats gevonden.

Op 1 oktober verhuisde Niezen Transport nogmaals. Dit keer van de Rijksstraatweg naar de Industrieweg 10, Industrieterrein Molenkade, te Duivendrecht. Daar hebben wij de beschikking over een hal waar het onderhoud van de voertuigen kan plaatsvinden en een wasplaats en tankgelegenheid. Tevens bevindt zich daar ons kantoor. Hier worden al onze administratieve handelingen verricht.

Ook voor de toekomst gaan wij er vanuit te profiteren van een continue groei. Dit onder de bekwame leiding van de volgende generatie, welke inmiddels bezig is zich voor te bereiden op de voortzetting van Niezen Transport B.V.